Persoonlijke begeleiding

Wil je meer overzicht en rust in je hoofd zonder wéér een timemanagement-methode die niet goed bij je past? Plan dan een Slimmer Werken-gesprek in.

Als kenniswerker heb je een hoop informatie te verwerken elke dag. Alles wat er op je afkomt kan zorgen voor onrust, stress, een verlaagde productiviteit en soms zelfs uitval:

Je hoofd loopt over van alle ballen die je in de lucht moet houden, waardoor je je nergens écht op kunt concentreren. Het kost je moeite, waardoor jij je plezier in je werk verliest

Je voelt je overweldigd: meer mails, deadlines en vergaderingen dan je kunt managen. Hierdoor heb je het gevoel dat je geleefd wordt, waardoor je je niet in controle voelt

Je voelt je moedeloos: je takenlijst voelt oneindig en alles lijkt even belangrijk. Hierdoor is het moeilijk om te bepalen waar je het beste je tijd aan kunt besteden

Je vindt het moeilijk om grenzen te bepalen of aan te geven. Misschien doe je zelfs werk wat eigenlijk niet bij jou hoort te liggen. Dit maakt het lastig om tijd vrij te maken voor jezelf

Je stelt minder leuke werkzaamheden uit en raakt makkelijk afgeleid, waardoor je veel tijd verspilt

Je krijgt hier spanning van: lichamelijke klachten, een opgejaagd gevoel, of er komt weinig meer uit je handen. Je bent thuis prikkelbaar en hebt minder energie

Misschien heb je al dingen geprobeerd om dit aan te pakken: een cursus, een boek of allerlei apps. Meestal houd je het niet lang vol of helpt het niet. Je hebt het gevoel dat het anders moet kunnen, maar het lijkt vooral alleen bij anderen te helpen.

Review Jenny

Overzicht en rust in je hoofd

Je wilt weer grip op je werk, controle over je planning en rust in je hoofd hebben. Zodat je weer energie hebt om te doen wat je het liefst doet, zónder dat de gekozen werkwijze voelt als nóg meer werk. Slimmer werken, in plaats van harder werken dus.

Anderen leverde het dit op:

Minder stress door meer controle en relativeringsvermogen

Meer rust in je hoofd omdat je weer overzicht hebt op je werk en e-mail

Door bewuste prioritering werk je efficiënter en verspil je geen tijd meer

Betere beheersing van alle informatie (weten wat je hebt liggen en geen verloren gegane kennis): hierdoor kom je beter tot je recht

Minder afleiding en uitstelgedrag, zodat je meer energie overhoudt voor andere dingen

Effectief samenwerken en grenzen bewaken waardoor je plezier in je werk terugkomt

Outsider Organizing - Eline

Duurzame productiviteit: slimmer ‘maatwerken’

Als je met mij samenwerkt, gaan we voor duurzame productiviteit. Hiervoor is het nodig om slimmer te gaan werken op een manier die past bij jouw omstandigheden en manier van denken. Ik hoor mensen vaak zeggen dat methodes voor timemanagement niet voor ze werken:

  • “Ik geloof dat dit me zou helpen, maar ik kan er niets mee binnen de programma’s die ik op mijn werk moet gebruiken”
  • “Mijn collega’s werken heel anders, dus het is een leuk idee, maar zorgt weer voor nieuwe problemen”
  • “Ik heb een burn-out/depressie/net een kind gehad/[vul in] en zoek vooral een manier om de allerbelangrijkste ballen hoog te houden zodat ik de dag doorkom”
  • “Ik ben anders bedraad (‘neurodivergent’, hoogbegaafd, ADHD, ADD, ASS, HSP, gewoon chaotisch). Methodes voor de middenmoot waar ik niet mee match, werken toch niet voor mij”

De middelen die je hebt en de manier waarop je informatie ervaart, bepalen hoe je het beste je werk kunt organiseren. Wanneer dat ‘anders dan bij de meesten’ verloopt, je werkgever andere dingen wil of je draagkracht tijdelijk lager is, kan het zijn dat gangbare tips voor jou niet werken. Daarom heb je slimmer ‘maatwerken’ nodig: jij als persoon bent het uitgangspunt.

review Arie

Hoe dit werkt?

In het Slimmer Werken-gesprek kijken we wat je nodig hebt en of ik daar bij pas. Als je een maatwerktraject wilt afnemen, bespreken we waar je behoefte aan hebt:

  • Aantal sessies (fysiek of online) en de doorlooptijd
  • Hoe intensief het tempo kan zijn: mate van ondersteuning en hoeveelheid ‘huiswerk’ tussendoor voor jou
  • Stok achter de deur (contact tussendoor) of nazorg

Na akkoord op mijn voorstel is de eerste afspraak een intakegesprek waarbij we de diepte in gaan. We stellen vast welke doelen je wilt bereiken. Je ontvangt de gestelde doelen en extra materiaal per mail, als houvast en referentie.

Vergoeding en preventie

In sommige gevallen kan een werkgever een traject vergoeden, bijvoorbeeld uit je ontwikkelbudget. Als je een burn-out of hoge werkstress hebt, gaan we met de oorzaken daarvan aan de slag zodat je bij terugkeer op het werk meer middelen hebt om het anders aan te pakken.

Waarom Outsider Organizing?

Het bereiken van iets wat niet mogelijk leek, is wat mij energie geeft. Het aanbod op het gebied van productiviteit, slimmer werken en timemanagement is groot. Er zijn veel methodieken die strikt voorschrijven hoe je het zou moeten doen. Of coaches die een vast programma aanbieden waar je doorheen moet, of die vooral focussen op hun eigen methodiek. Ik wil hierin een tegengeluid bieden voor mensen die in al dat aanbod niets passends kunnen vinden.

Met een goed gevulde gereedschapskist (lees hier meer over wat er in zit) en werkervaring in verschillende branches, heb ik de expertise om je inhoudelijk te adviseren. Door mijn persoonlijke ervaring met ‘anders denken dan de meesten’ en levensfases die vragen om aanpassingen, begrijp ik wat je nodig hebt. Met een onorthodoxe aanpak ben ik soms een beetje tegendraads, maar ga ik wél buiten de gebaande paden om maatwerk te leveren. Dat de oplossing werkt voor jou, is belangrijker dan dat hij elegant is. En je hoeft al helemaal niet te doen wat iedereen doet.

Review Kim

Slimmer werken-gesprek

Wil jij je werk organiseren op een manier die op de lange termijn voor jou werkt? Plan nu een gratis Slimmer Werken-gesprek in. Dan maken we kennis en krijg je in 30 minuten: 

  • duidelijk wat je doelstelling is
  • ontdek je wat jouw grootste obstakel is
  • vertel ik je de eerste stap die je direct kunt zetten om dat te overwinnen

zodat je weer overzicht en rust in je hoofd krijgt.