Categorieën
Thuis

Op tijd de deur uit…

Het schooljaar is inmiddels ruim een maand geleden weer begonnen. Omdat we (grotendeels) nog thuis werkten, konden we geleidelijk aan weer ‘wennen’. Nu het werken op kantoor langzaamaan weer op gang komt, moeten we opeens weer allemaal de deur uit. Het is toch anderhalf jaar geleden dat we dit voor het laatst deden, dus we zijn er een beetje uit!

De eerste paar keer zijn niet vlekkeloos verlopen kan ik zeggen. Ik ben zonder eten de deur uit gegaan. Eén van de kinderen heeft zijn tas al een keer thuis laten liggen (drie keer raden wie hem dan kan komen brengen, want het is ‘toch op weg naar werk’). En we werden er weer aan herinnerd dat afspreken wie wanneer de badkamer in kan, toch wel handig is. Het was tijd om weer even terug te gaan naar hoe we dit vroeger ook alweer deden.

Met vijf personen in een huis, die allemaal anders zijn en hun dag anders willen opstarten, kan het best een uitdaging zijn om iedereen tevreden te houden. En om dan ook nog niet te laat te komen. De afgelopen jaren hebben we dan ook al flink wat uitgeprobeerd. Het ene kind is klaar voordat ik mijn koffie op heb en weet niet wat hij moet doen met alle tijd die over is, de ander is niet vooruit te branden en moeten we constant herinneren. Manlief doet graag álles de avond van tevoren (brood smeren, spullen klaarleggen) terwijl ik zelf in de ochtend zoveel sneller werk dat ik dan liever als een soort broodsmeerfabriek alles in één keer doe.

Al met al hebben we een hoop uitgeprobeerd de afgelopen jaren en zo onze weg erin gevonden. Steeds weer een aanpassing her en der totdat het makkelijker werd. Gelukkig zijn er flink wat hulpmiddelen om het een beetje makkelijker te maken. Dit zijn onze favorieten.

Investeer in degelijke broodtrommels en bakjes

De eerste broodtrommels en drinkflessen die ik had aangeschaft toen de oudste naar de kleuterklas ging waren niet zo best. Zodra ze meer gaan eten past het er niet meer in en heb je andere bakjes nodig. De drinkflessen lekten en de plaatjes zijn een jaar later opeens niet meer cool en dan zit je met die broodtrommel. Goedkoop is dan toch duurkoop. Een grotere trommel waar álles voor de hele dag in past is toch wel handig. Je kunt het als een soort tetris inbouwen in de koelkast de avond van tevoren en in de ochtend schuift iedereen zijn ‘bouwblok’ de tas in en klaar ermee. De grotere variant met een scheidings-element is hier favoriet.

Voor de dromers onder de douche

Sommige mensen zijn praktisch en douchen lekker kort, anderen zijn dromers en vergeten wat ze daar ook alweer kwamen doen. We hebben al eens eerder ‘douche-zandlopers’ geprobeerd om wat beter in de gaten te kunnen houden hoe lang we erover deden. De meesten – laten we eerlijk zijn – blijven alleen niet goed plakken. Het gebroken glas in de douchebak hielp zéker niet om op tijd weg te gaan, dus we zijn voor een wat steviger model gegaan. Deze heeft ook een thermo- en hygrometer, en de technische snufjes maken het leuk om toch steeds naar de klok te kijken. Missie geslaagd.

Whiteboards zijn niet alleen voor op kantoor

We zijn ooit begonnen met een gezinsplanner. Het was fijn om te zien wie op welke dag speciale dingen te doen had of later thuis was, maar voor andere dingen was weinig plek. Sinds we een groot whiteboard in de keuken hebben opgehangen, kunnen we alles op één plek noteren. Wat we niet wilden vergeten in de ochtend, of wat we opmaken bij het ontbijt en later die dag gekocht moet worden.

Wat gebruiken jullie thuis om de dagelijkse routine makkelijker te maken? Laat een comment achter, zo helpen we elkaar.

Hulp nodig met de ochtend? Neem contact met me op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *