Advies / Interim

Heb je een start-up of onderneming die snel is gegroeid? Misschien lukt het niet meer om alles zelf te doen. Je zou graag het werk overzichtelijk organiseren en de processen stroomlijnen maar je komt er zelf niet aan toe.

Of je werkt juist op een afdeling die al langer op een bepaalde manier werkt. Iedereen voelt dat er iets ‘handiger’ moet kunnen, maar het is lastig om de vinger er op te leggen.

Post-its op muur

Procesoptimalisatie

Wanneer een team ergens in vastloopt, ben ik in te zetten tijdens kortdurende trajecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • verspilling van tijd en kennis identificeren en bepalen waar winst te behalen valt
  • processen in kaart brengen en vastleggen
  • werkinstructies stroomlijnen bij groei
  • optimaliseren van documentbeheer
  • onderzoeken waar automatisering plaats kan vinden
  • prioriteiten in kaart brengen en overzicht krijgen van activiteiten

Door mijn ervaring in veel verschillende functies en branches kan ik me makkelijk snel inwerken in een complexe werkomgeving. Nadat we hebben bepaald hoe de ideale situatie eruit ziet ga ik aan de slag. Dit kan uiteenlopen van onderzoeken en formuleren van een advies tot uitvoering en ontzorging bij wat er moet gebeuren.

Zo kunnen jij en/of je team de organisatie van het werk naar een hoger niveau tillen – ook wanneer je er zelf geen tijd voor kunt of wilt maken.

Klik hier om contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken

Outsider Organizing - Eline

Multidisciplinair advies en ondersteuning

Wanneer je iemand nodig hebt om ergens bij mee te denken of op een bepaald vlak te ontzorgen, kan het lastig zijn te bepalen wat je nodig hebt. Misschien moet een commissie of raad worden ondersteund op organisatorisch gebied, maar zou het wel fijn zijn als je ook iemand vindt die kan meedenken over het functioneren van de commissie. Of zoek je iemand die feedback kan geven op een beleidsstuk waar je mee in de knoop zit, maar weet je niet zo goed vanuit welke invalshoek iemand hier naar moet kijken.

Ik doe graag met regelmaat een opdracht (interim of freelance) waarbij ik vaardigheden en kennis vanuit mijn eerdere functies en opleidingen kan combineren.

Waarom? Ik zie dit als een win-winsituatie. Voor de opdrachtgever biedt dit een voordeel ten opzichte van een interim specialist die met één type advies of ondersteuning bezig is. Door vakgebieden te combineren en direct mee te denken over de inrichting van het werk, ben ik breed inzetbaar. Ik kan verbindingen leggen waar die misschien op het eerste gezicht niet voor de hand liggen.

Voor mij is het doen van dit soort opdrachten waardevol om vaardigheden scherp te houden, maar ook om veel soorten organisaties te leren kennen. Zo kan ik nog beter inspelen op de processen waar mijn klanten mee te maken hebben.

Lees meer over mijn achtergrond om een idee te krijgen van de taken waar je me voor kunt inzetten, of plan een kennismaking in om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Klik hier om contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken